Aangename verlichting van uw bedrijfspand tegen lage energiekost

Door bedrijfspanden beter te verlichten krijg je een stimulerende en gezonde werkomgeving

Verlichting van een bedrijfspand

Door het gebruik van de LightCatcher, krijgt u helder en diffuus licht over heel uw werkvloer

Bedrijven en instellingen onderschatten vaak hoeveel energie er gaat naar verlichting. Daarnaast beschikken ze nog te vaak over oude verlichtingsinstallaties die niet meer voldoen aan de nieuwe Europese normen inzake werkplekverlichting. Die stelt dat lichtcomfort de voorwaarde creëert voor een stimulerende arbeidsomgeving, waar productiviteit, veiligheid en welzijn van werknemers samengaan.

EcoNation biedt duurzame en kostenbesparende lichtoplossing voor bedrijfspanden

EcoNation is een Belgisch bedrijf dat actief is in slimme daglichttechnologie. De onderneming biedt een economisch en ecologisch alternatief voor de klassieke verlichting in bedrijfspanden. EcoNation ontwikkelde de ‘LightCatcher’, een thermische lichtkoepel met roterende spiegel die het daglicht maximaal opvangt en diffuus naar binnen reflecteert. Heel wat grote bedrijven kozen reeds voor de LightCatcher als verlichting voor hun bedrijfspand. Lidl, BioPlanet, Total, Samsonite, Sita, Umicore en vele andere KMO’s gebruiken alvast deze unieke oplossing.

LightCatcher levert fikse kostenbesparing en meer aangenaam licht

De LightCatcher levert aangenaam daglicht met hoge lichtefficiëntie en zorgt voor een belangrijke kostenbesparing, zo kan op jaarbasis het kunstlicht met gemiddeld 3.650 uren uitgeschakeld worden. De LightCatcher geeft ook meer licht: vanuit zeer compacte openingen (gemiddeld 1 tot 3 procent van het dak) wordt 100% van de vloer verlicht. Dat licht wordt heel diffuus verspreid en zo wordt optimaal gebruik gemaakt van het binnenvallend daglicht. Zo krijgt u maximaal gratis licht op een hoge lichtsterkte: 200 lux voor magazijnen, 400 lux voor kantooromgevingen. De LightCatcher schakelt ook automatisch het kunstlicht uit. Dankzij geïntegreerde lichtsturing, rechtstreeks vanuit de sensorentechnologie van de LightCatcher, verzekert u zich van een gegarandeerde energiebesparing.

Financieel model als aanvulling bij slimme daglichtoplossing

In sommige landen komt de LightCather van EcoNation in aanmerking voor subsidies. Daarnaast ontwikkelden we een financieel model waarbij EcoNation zelf investeert in gegarandeerde energiebesparingen voor zijn klanten. Meer informatie over het financiële model en de subsidies, kunt u hier terugvinden.

Interesse? Contacteer ons nu en wij helpen u graag verder