Aanpassing per direct: tot 46,6% subsidies (en meer)

Terug naar overzicht

De Vlaamse Regering heeft zijn subsidiebeleid inzake energie-efficiëntie en hernieuwbare energie aangepast. U zult ongetwijfeld reeds gehoord hebben dat de overheidssteun voor zonnepanelen drastisch is gedaald. De LightCatcher daarentegen maakt de omgekeerde beweging. KMO’s die investeren in LightCatchers, komen vanaf volgende week in aanmerking voor subsidies die kunnen oplopen tot 46,6% van de productprijs. Grote Ondernemingen kunnen tot 42,6% subsidies krijgen. Voor hoogspanningsklanten (Elia) lopen de subsidies zelfs op tot 48,6%, voor  steden en gemeenten zelfs tot 70% van de totale factuur (product + installatie).

Volgens Minister-President Peeters draagt de aanpassing van de ecologiesteun – “een extra stimulans” – bij “tot de klimaatuitdagingen waarvoor Vlaanderen staat.” De overheidssteun, ondermeer onder de vorm van een Ecologiepremie, gaat enkel naar de meest performante technologieën zoals die officieel erkend zijn. Dat is het geval voor onze LightCatcher.

Zoals steeds staat EcoNation klaar om klanten te begeleiden bij hun subsidieaanvraag, die quasi automatisch verloopt. Meer info over de subsidieregelingen in de verschillende regio’s vindt u hier.

 

Terug naar overzicht

Comments are closed.