4. CO2-neutraal

Een ecologische voetafdruk die 6 keer kleiner is dan bij ‘gewone’ lichtkoepels en tot tien uur per dag échte energiebesparing: de LightCatcher geeft vleugels aan uw CO2-besparing.

Lagere CO2-uitstoot tijdens productie. De LightCatcher verspreidt daglicht vanuit zeer compacte dakopeningen. In plaats van een lichtstraat van 16m², heeft u met de LightCatcher slechts 1,69m² van het dak nodig. Minder plastiek, minder metaal, dus minder productie en een 6 keer kleinere ecologische voetafdruk.

Meer besparing tijdens gebruik. Tijdens zijn hele levensduur verbruikt de LightCatcher niet één kWh en stoot hij niet één gram CO2 uit. De LightCatcher werkt immers autonoom (is niet aangesloten op het elektriciteitsnetwerk). Bovendien laat de LightCatcher uw lichten écht uit, tot tien uur per dag, en daardoor reduceert u dag na dag verder uw CO2-uitstoot, aan een ritme van 0.00076 ton per bespaarde kWh energie. De LightCatcher kan uw besparing dag na dag, uur na uur monitoren via een beveiligde webapplicatie. Niet enkel uw portefeuille, maar ook het milieu wint met de LightCatcher.

De beste CO2-prestaties. Ondermeer om die reden kozen Bio-Planet, Lidl en Quick voor LightCatcher in hun nieuwe, CO2-neutrale filialen. Oordeel zelf: Lidl legt in dit filmpje aan TV Brussel het effect van de LightCatchers uit in hun eerste CO2-neutrale supermarkt: http://www.brusselnieuws.be/node/81716