De technologie achter het LightCatcher Light Energy

1. Intelligente lichtkoepels

Het LightCatcher Light Energy-concept maakt gebruik van slim daglicht dat het binnenhaalt via LightCatcher-lichtkoepels. De LightCatcher, bekroond als ‘Best Beschikbare Technologie’ met de garantie van meest efficiënt daglichtsysteem, is een intelligente lichtkoepel die het binnenvallend daglicht op elk moment van de dag versterkt, filtert en optimaliseert.  Sensorentechnologie en een gemotoriseerde spiegel zorgen dat u maximaal licht binnenhaalt dat vervolgens van zijn warmte ontdaan wordt en diffuus naar uw vloer gebracht wordt. Zo krijgt u het licht altijd waar u wil, zonder verblinding, zonder warmteontwikkeling, netjes verspreid en altijd met een aangename tint.
De LightCatcher combineert het beste van twee werelden: alle voordelen en kleuren van daglicht, maar zodanig gefilterd en vanaf vaste lichtbronnen over de vloer verspreid dat het licht binnenkomt als ware het kunstlicht.

De LightCatchers opereren volstrekt autonoom, los van uw elektriciteitsnetwerk en verbruiken dus geen cent energie gedurende de hele levensduur. De thermische isolatie is maximaal, onderhoud is minimaal, lichtcomfort is gegarandeerd. Tot 3.650 uur per jaar kunnen uw lampen uit: de LightCatcher brengt u een even hoge lichtintensiteit, maar met hoger lichtcomfort: een vol kleurenspectrum en warme, aangename tint.
Meer info over de LightCatcher-koepels? Klik hier.


2. Automatische interactie met uw kunstlicht

’t Is niet omdat u een daglichtsysteem heeft, dat u bespaart. Ramen of koepels leveren geen cent besparing op als uw lampen nodeloos blijven branden. En dat is maar al te vaak het geval. Dankzij automatische interactie met uw kunstlicht zorgt de LightCatcher ervoor dat u nooit een cent te veel uitgeeft aan energie. Onze LightCatchers sturen rechtstreeks uw lampen aan, langs een draadloos en autonoom sensorensysteem, rechtstreeks vanuit de koepels. Geen bekabeling in uw gebouw, geen sensoren aan uw plafond of op de vloer, geen sluimerverbruik, geen verrassingen. Wij pluggen met onze LightCatcher-signalen rechtstreeks in op uw Building Management Systeem of op het controlesysteem van uw verlichtingsarmaturen. Zo branden uw lampen geen uur te veel.
De LightCatcher is de enige lichtkoepel ter wereld die rechtstreeks vanuit de koepel, zonder bijkomende interventie, uw lampen kan aansturen.

3. Meet- en monitoringtechnologie

EcoNation ontwikkelde, samen met gespecialiseerde ingenieurs en professoren, een unieke meet- en monitoringtechnologie die u in staat stelt om, in real time en volledig draadloos, alle energiebesparingen op te volgen. De lichtopbrengsten worden nonstop gemonitord en in kaart gebracht. De lichtkwantificatie en performantiemonitoring lopen langs een volledig geobjectiveerd model en worden netjes samengevat in grafieken per dag die u online of zelfs via uw smartphone kunt oproepen. We sturen u ook maandelijkse overzichten van uw gerealiseerde energiebesparingen. En u merkt het verschil natuurlijk op uw energiefactuur.
EcoNation is de enige daglichtleverancier ter wereld die beschikt over zo’n draadloze monitoringtechnologie voor daglicht. Het systeem, ontwikkeld door EcoNation R&D, ligt wereldwijd onder patentaanvraag.

Hoog comfort, geen verrassingen.

Nieuw? Ja, maar wel zorgvuldig getest. EcoNation werkt enkel met industriële, hoogwaardige standaardmaterialen die hun nut reeds lang bewezen hebben. Zo is onze buitenkoepel gemaakt van slagvast, onbreekbaar polycarbonaat. Bovendien lieten we onze technologie uitvoerig onderzoeken. Ze werd onderworpen aan onafhankelijke tests, o.a. uitgevoerd door de Universiteit van Gent en kenniscentrum VITO, dat optreedt als lichtexpert voor de Europese Commissie.
Zo garanderen we u de hoogste kwaliteit, vandaag en later, bevestigd door onafhankelijk onderzoek.