EcoNation ‘runner up’ in Zayed Future Energy Prize

Terug naar overzicht

ZFEP ceremony EcoNation HE Olaf Ragnar Grimsson

Rechtstreeks vanuit Abu Dhabi: EcoNation werd vandaag verkozen als ‘runner up’ in de Zayed Future Energy Prize – wedstrijd. Deze bekroont de meest duurzame energieoplossingen wereldwijd. De Zayed Future Energy Prize, georganiseerd vanuit Abu Dhabi, is de meest mondiale energieprijs..

 

Op de foto: Juryvoorzitter en President van IJsland Olafur Ragnar Grimsson overhandigt ‘runner up’-certificaat aan EcoNation-oprichter en CEO Maarten Michielssens tijdens World Future Energy Summit in Abu Dhabi.

 

Bedrijven uit alle hoeken van de wereld namen deel aan deze editie. Na drie deliberatierondes was het uiteindelijk een jury van politieke en ‘groene’ leiders die de winnaars . Juryvoorzitter Olafur Ragnar Grimsson, president van IJsland, feliciteerde EcoNation voor de koppeling van LightCatcher-technologie aan het Light Energy-concept waarbij bedrijven niet langer hoeven te investeren maar direct van energiebesparing genieten. Grimsson, bijgestaan door o.a. de juryleden Elizabeth Dipuo Peters (Min. van Energie in Zuid-Afrika), Han seung-soo (ex-premier Korea) en acteur-activist Leonardo Di Caprio, roemde EcoNation voor de ‘innovatieve technologie, visionaire aanpak en de dagelijkse impact op de levenskwaliteit en het energievraagstuk van mensen en bedrijven.”

Het is voor EcoNation niet de eerste, maar veruit de meest prestigieuze onderscheiding, na eerdere erkenningen voor zowel EcoNation als de LightCatcher-technologie.

De volledige jury, onder leiding van President Olafur Ragnar Grimsson, vindt u hier.

Terug naar overzicht

Comments are closed.