EcoNation tekent 4,5 Mio EUR contract in China

Terug naar overzicht

Peking (Chi), 09/09/2013 – Het Gents bedrijf EcoNation tekende vandaag op de Belgische Ambassade in Peking, in aanwezigheid van Vlaams Minister-President Kris Peeters, het grootste contract uit zijn (nog jonge) geschiedenis. In totaal werden drie contracten getekend met Chinese LiCom-klanten.

Dankzij het raamakkoord dat EcoNation tekende met de Chinese ledergigant KUKA, zullen de komende maanden liefst 2.439 LightCatchers geïnstalleerd worden op de nieuwe KUKA-fabrieken, met een optie op 8.000 extra LightCatchers. De volledige lichtsturing en -bediening is mee opgenomen in het contract, dat een waarde heeft van bijna 4,5 miljoen EUR, meteen het grootste project dat EcoNation binnenhaalde. KUKA dient vooraf niets te betalen, want het contract loopt volgens EcoNations ‘LiCom’-model: EcoNation draagt de investering en factureert elke maand een deel van de energiebesparing die het met zijn LightCatchers realiseerde.

Later deze week wordt EcoNation door het World Economic Forum bekroond als ‘Technology Pioneer’. Ook deze ceremonie vindt plaats in China (met name in de stad Dalian).

Pas dit voorjaar opende EcoNation zijn kantoor in China, maar nu al is het de belangrijkste exportmarkt voor hen. Gedelegeerd Bestuurder Maarten Michielssens: “De snelheid waarmee we in China groeien overtreft onze stoutste verwachtingen. Deze zomer realiseerden we onze eerste projecten – ondermeer een shoppingcenter in Tianjin – en onze vooruitzichten zijn enorm, niet enkel op vlak van verkoop, maar ook voor onze R&D: van de Chinezen leren we ontzettend veel, hoe we het smogprobleem moeten tackelen, de integratie tussen kunst- en daglicht, et cetera.”

Yang Zhang, CEO van EcoNation China voegt toe: “Dit contract toont het steeds grotere belang dat men in China hecht aan energie-efficiëntie. De samenwerking tussen EcoNation en KUKA is een mooi voorbeeld van hoe we over de landsgrenzen heen iets voor het milieu kunnen doen: samen gaan we de komende 15 jaar liefst 45 miljoen kWh besparen en de CO2-uitstoot van KUKA met 35.000 ton reduceren.”

Terug naar overzicht

Comments are closed.