Econation

EcoNation is een pionier in daglichttechnologie

EcoNation is een Belgisch bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en installatie van slimme daglichtkoepels voor bedrijfsgebouwen en publieke instellingen. Het bedrijf is gevestigd in Gentbrugge. EcoNation commercialiseert wereldwijd de ‘LightCatcher’, een wereldwijd gepatenteerde lichtkoepel die via een roterende spiegel het daglicht opvangt en diffuus naar binnen verspreid. De LightCatcher is het resultaat van een intensieve samenwerking van EcoNation met de Universiteit van Gent. Met deze instelling wordt ook in toekomt verder samengewerkt rond nieuwe ontwikkelingen en innovaties in daglichttechnologie.

De LightCatcher van Econation

De LightCatcher van Econation is een revolutie in daglichttechnologie

Beste uitvinding sinds de gloeilamp

EcoNation werd opgericht in 2009. Het bedrijf haalde in zijn jong bestaan heel wat internationale prijzen waarbij ondermeer de innovatieve, economische en ecologische eigenschappen van de lichtkoepel in combinatie met het financieel model (ESCO) wordt geprezen. De laatste toegekende award dateert van de klimaattop in Lima in december 2014. De jury van de Lighthouse Awards in Lima beschouwde de Lichtkoepel van EcoNation als ‘de beste uitvinding sinds de gloeilamp’.

Best Beschikbare Technologie

Als enige lichtkoepel voldoet de LightCatcher vandaag aan alle vereisten van ‘Best Beschikbare Technologie’. Dat betekent dat de LightCatcher de strengste Europese normen overstijgt wat betreft lichtefficiëntie, lichtdiffusie, thermische isolatie en milieuvriendelijke productie. Zo is de CO2-afdruk van een LightCatcher liefst 6,6 keer kleiner dan die van traditionele lichtkoepels: minder materiaal voor meer licht.

Heel wat grote bedrijven kiezen voor duurzame daglichttechnologie

Bedrijven kunnen met de LightCatcher heel wat energie en CO2 uitstoot besparen, het is hét ecologische en economische alternatief voor de klassieke lichtkoepel, lichtstraten en kunstverlichting. Bovendien zorgt de LightCatcher voor een gezonde en stimulerende werkomgeving. Bedrijven zoals Lidl, BioPlanet, Total, Samsonite, Sita, Umicore en vele andere KMO’s maken reeds gebruik van de LightCatcher van EcoNation.

Interesse?Contacteer ons nu en wij helpen u graag verder
Berekenen uw besparing