Energiebesparend bouwen

Kies voor een energie-efficiënt gebouw

De laatste jaren gaat ook bij bedrijven en publieke instellingen heel veel aandacht naar energiebesparend bouwen. Rationeel energieverbruik is een belangrijk middel geworden in de strijd om ‘dure’ energiekosten te minimaliseren en om zich als organisatie verantwoordelijk en duurzaam te profileren. Bij de start van een bouwproject loont het de moeite om zo veel mogelijk opties voor energiebesparend bouwen te bestuderen. De initiële kost van een duurzaam gebouw zal bij aanvang hoger liggen maar bekijk vooral het volledige kostenplaatje op langere termijn.

Licht is een belangrijke stroomverbruiker in uw gebouw

Bedrijven en instellingen onderschatten vaak hoeveel energie er gaat naar verlichting. Je kan ook niet meteen verlichting gaan schrappen. Het is belangrijk om te kiezen voor voldoende kwalitatieve verlichting die in regel is met de nieuwe Europese normen inzake werkplekverlichting. Die stelt dat lichtcomfort de voorwaarde creëert voor een stimulerende arbeidsomgeving, waar productiviteit, veiligheid en welzijn van werknemers samengaan. Het is dus kunst om kwalitatief licht te voorzien tegen een zo laag mogelijke energiekost en met een hoge efficiëntie.

Energie besparend bouwen

Ook Delaval koos voor een energiebesparende manier van bouwen. Zij kozen bewust voor onze LightCatcher

LightCatcher levert fikse kostenbesparing en meer aangenaam licht

EcoNation ontwikkelde de ‘LightCatcher’, een thermische lichtkoepel met roterende spiegel die het daglicht maximaal opvangt en diffuus naar binnen reflecteert. De LightCatcher levert aangenaam daglicht met hoge lichtefficiëntie en zorgt voor een belangrijke kostenbesparing, zo kan op jaarbasis het kunstlicht met gemiddeld 3.650 uren uitgeschakeld worden.
De LightCatcher geeft ook meer licht: vanuit zeer compacte openingen (gemiddeld 1 tot 3 procent van het dak) wordt 100% van de vloer verlicht. Dat licht wordt heel diffuus verspreid en zo wordt optimaal gebruik gemaakt van het binnenvallend daglicht. Zo krijgt u maximaal gratis licht op een hoge lichtsterkte: 200 lux voor magazijnen, 400 lux voor kantooromgevingen. De LightCatcher schakelt ook automatisch het kunstlicht uit. Dankzij geïntegreerde lichtsturing, rechtstreeks vanuit de sensorentechnologie van de LightCatcher, verzekert u zich van een gegarandeerde energiebesparing. Besparen op licht? Dat is energiebesparend bouwen ten voeten uit.

Bereken uw energiebesparing

U heeft bouwplannen? Dan loont het zeker de moeite om de LightCatcher te overwegen.
Heel wat grote bedrijven kozen reeds voor deze duurzame daglichttechnologie: Lidl, BioPlanet, Total, Samsonite, Sita, Umicore en vele andere KMO’s. We berekenen graag voor u de mogelijke energiebesparing. Neem gerust contact op.
Interesse? Contacteer ons nu en wij helpen u graag verder.

Berekenen uw besparing