3. Energiebesparing: wij laten uw lichten écht uit

Traditionele lichtstraten? Geven veel daglicht, dat wel, maar dag na dag blijven de lampen branden. Geïntegreerde lichtsturing is de oplossing: pas dan bespaar je ook effectief centen.

U bespaart op licht: de LightCatcher geeft langer licht. De geïntegreerde spiegel vangt de laagstaande zon op. Zo creëren we extra uren waarop het kunstlicht uit kan: ’s morgens, ’s avonds, of ’s winters met de lage zonnestand. Gemiddeld tien uur per dag kan het kunstlicht uit (zij het vaker in de zomer dan in de winter). Uw besparing kan oplopen tot 3.650 gereduceerde branduren per jaar.

De LightCatcher geeft ook meer licht: vanuit zeer compacte openingen (gemiddeld 1 tot 3 procent van uw dak) wordt 100% van uw vloer verlicht. Dat licht wordt heel diffuus verspreid en zo wordt optimaal gebruik gemaakt van het binnenvallend daglicht: weinig schaduwvlakken, heel mooie lichtverdeling. Zo krijgt u maximaal gratis licht op een hoge lichtsterkte: 200 lux voor magazijnen, 400 lux voor kantooromgevingen.
Klik hier voor meer informatie over lichtsterkte en lux.

De lichtverdeling over de vloer is vast en optimaal: ze wijzigt niet als de zon van positie verandert. Het centraal lichtpunt valt altijd vlak onder de LightCatcher. Dat brengt u het licht waar u het wil: vlak op de werkplek, of netjes op de vloer tussen hoge rekken, de hele dag door. Met traditionele daglichtsystemen is dat niet het geval: afhankelijk van de positie van de zon, krijg je dan dansende, bewegende lichtplekken en schaduwen in uw gebouw.

En vooral: de LightCatcher laat automatisch de lampen uit. Dankzij geïntegreerde lichtsturing, rechtstreeks vanuit de sensorentechnologie van de LightCatcher, verzekert u zich van gegarandeerde energiebesparing. De LightCatcher regelt rechtstreeks de verlichtingssterkte van uw armaturen, dankzij gepatenteerde lichtsturing.