Is uw industriële lichtstraat aan vervanging toe?

Overweeg een veel efficiëntere lichtkoepel in plaats van een lichtstraat

Je staat op punt om een bestaande verouderde lichtstraat te vervangen of je maakt plannen voor een nieuw gebouw? Kies dan voor een slimme lichtkoepel. Deze biedt heel wat economische én ecologische voordelen. Bij een industriële lichtstraat moet de beglazing zonwerend worden gemaakt om zeker tijdens de zomermaanden een te grote zonnestraling tegen te houden. Het nadeel is dat deze zonwering constant de lichtinval doet verminderen. Zeker bij bewolkt weer is dat niet aangenaam. Van zodra het te donker wordt moet het kunstlicht opnieuw aan en dat brengt weer extra energiekosten met zich mee.

Lichtkoepel met spiegel levert aangenaam diffuus daglicht

Onze LightCatchers zijn efficienter dan een industriele lichtstraat

Onze LightCatchers zijn efficienter dan een industriele lichtstraat

De LightCatcher van EcoNation is een polycarbonaat lichtkoepel met sterk isolerende werking waarin een spiegel wordt geïntegreerd die zich via een sensor steeds richt naar het optimale lichtpunt. De spiegel vangt het daglicht op en dat licht wordt naar binnen gereflecteerd, gefilterd en versterkt in een lichtschacht, waarna het netjes in het gebouw verspreid wordt. Een geïntegreerd zonnepaneeltje zorgt ervoor dat de spiegels volstrekt autonoom meedraaien met de zon, zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Het resultaat: gemiddeld tien uur per dag kan het kunstlicht uit en brengt de LightCatcher intens en aangenaam daglicht binnen.

Slimme lichtkoepel geeft betere lichtkwaliteit dan een industriële lichtstraat

Het LightCatcher-licht is drie tot vier keer efficiënter dan een traditionele industriële lichtstraat en verblindt nooit. Zelfs op de heetste zomerdag. Dit komt door prismatische lenzen die het centraal gebundeld licht openbreken en heel breed verspreiden via allerlei lichtstralen. Dat is cruciaal voor bijvoorbeeld kantooromgevingen of sporthallen. De LightCatcher verspreidt het licht heel diffuus, in tegenstelling tot de klassieke lichtstraten. Een egale lichtspreiding is cruciaal, voor mensen, voor machines (verblinding werkt storend), voor dieren (onder andere in kippenstallen wordt de LightCatcher toegepast) en voor bepaalde goederen in opslagplaatsen.

Nog meer voordelen die pleiten voor een slimme lichtkoepel

De LightCatcher levert een belangrijk economisch voordeel. Het kunstlicht kan overdag worden uitgeschakeld wat heel wat energiekosten uitspaart. Daarnaast heeft de polycarbonaat lichtkoepel een sterk isolerende werking (U-waarde: 1,4) en is de koepel beschermd tegen UV, storm, hagelinslag en inbraak. Op jaarbasis levert deze technologie ook een substantiële CO2 besparing op van 10 tot 30 ton per 1.000m².

Interesse? Contacteer ons nu en wij helpen u graag verder