Kantoren verlichten met aangenaam daglicht tegen lage energiekost

Kantoren verlichten met aangenaam daglicht tegen lage energiekost

Door kantoren beter te verlichten krijg je een stimulerende en gezonde werkomgeving.
Bedrijven en instellingen onderschatten vaak hoeveel energie er gaat naar kantoorverlichting. Daarnaast beschikken ze nog te vaak over oude verlichtingsinstallaties die niet meer voldoen aan de nieuwe Europese normen inzake werkplekverlichting. Die stelt dat lichtcomfort de voorwaarde creëert voor een stimulerende arbeidsomgeving, waar productiviteit, veiligheid en welzijn van werknemers samengaan.

EcoNation biedt duurzame en kostenbesparende lichtoplossing voor kantoren

Kantoorverlichting

De verlichting van kantoren of schoolgebouwen kan perfect met onze LightCatchers


EcoNation is een Belgisch bedrijf dat actief is in slimme daglichttechnologie. De onderneming biedt een economisch en ecologisch alternatief voor de klassieke verlichting in kantoren en gebouwen. EcoNation ontwikkelde de ‘LightCatcher’, een thermische lichtkoepel met roterende spiegel die het daglicht maximaal opvangt en diffuus naar binnen reflecteert. Heel wat grote bedrijven kozen reeds voor duurzame daglichttechnologie. Bedrijven zoals Lidl, BioPlanet, Total, Samsonite, Sita, Umicore en vele andere KMO’s gebruiken alvast deze unieke oplossing.

LightCatcher levert fikse kostenbesparing en meer aangenaam licht

De LightCatcher levert aangenaam daglicht met hoge lichtefficiëntie en zorgt voor een belangrijke kostenbesparing, zo kan op jaarbasis het kunstlicht met gemiddeld 3.650 uren uitgeschakeld worden. De LightCatcher geeft ook meer licht: vanuit zeer compacte openingen (gemiddeld 1 tot 3 procent van het dak) wordt 100% van de vloer verlicht. Dat licht wordt heel diffuus verspreid en zo wordt optimaal gebruik gemaakt van het binnenvallend daglicht. Zo krijgt u maximaal gratis licht op een hoge lichtsterkte: 200 lux voor magazijnen, 400 lux voor kantooromgevingen. De LightCatcher schakelt ook automatisch het kunstlicht uit. Dankzij geïntegreerde lichtsturing, rechtstreeks vanuit de sensorentechnologie van de LightCatcher, verzekert u zich van een gegarandeerde energiebesparing.

Financieel model als aanvulling bij slimme daglichtoplossing

EcoNation ontwikkelde een financieel model waarbij het zelf investeert in gegarandeerde energiebesparingen voor zijn klanten. Het model steunt niet op subsidies, zoals bij zonnepanelen het geval was. Het is gebaseerd op efficiënte daglichttechnologie in combinatie met monitoringtechnologie. Van de ‘gemeten’ besparing die de investering oplevert rekent EcoNation slechts een deeltje door aan de klant. Het andere deel van de besparing gaat vanaf dag één integraal naar de klant, die dus ook niet hoeft te investeren in de LightCatcher.

Interesse? Contacteer ons nu en wij helpen u graag verder.