Kies voor een lichtkoepel met superieure isolatie

Daglicht binnen, warmte & koude buiten

Daglicht zorgt in een gebouw voor een aangenaam en gezond gevoel en als je er in slaagt om dit daglicht binnen te brengen via een goed geïsoleerde lichtkoepel dan bespaar je naast stroomkosten ook nog flink op stook –en koelkosten. In ons land zijn er nog te veel lichtkoepels en lichtstraten die in de zomer dichtgekalkt worden of te weinig isolerende eigenschappen hebben. Daar heb je niet veel aan. Een kwalitatieve lichtkoepel moet bestand zijn tegen temperatuurschommelingen. Bovendien kies je ook beter voor een UV bestendig exemplaar dat het gebouw ook beschermt tegen storm en diefstal.

Een lichtkoepel die via spiegels daglicht produceert…

De LightCatcher van EcoNation is een polycarbonaat lichtkoepel met sterk isolerende werking waarin een spiegel wordt geïntegreerd die zich via een sensor steeds richt naar het optimale lichtpunt. De spiegel vangt het daglicht op en dat licht wordt naar binnen gereflecteerd, gefilterd en versterkt in een lichtschacht, waarna het netjes in het gebouw verspreid wordt. Een geïntegreerd zonnepaneeltje zorgt ervoor dat de spiegels volstrekt autonoom meedraaien met de zon, zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Het resultaat: gemiddeld tien uur per dag kan het kunstlicht uit en brengt de LightCatcher intens en aangenaam daglicht binnen.

.. en die bovendien superisolerend werkt

De LightCatcher blokkeert temperatuurschommelingen en zo kan de verwarming lager in de winter, of moet je ’s zomers minder hard koelen. De LightCatcher heeft immers niet alleen heel compacte dakopeningen (gemiddeld 1,69m², dus minder opening voor meer licht), maar dankzij stilstaande luchtlagen isoleert het ook optimaal: de LightCatcher heeft een luchtdichte kamer in de koepel, daaronder een luchtdichte kamer in de schacht en die twee lagen, gebaseerd op stilstaande lucht, bezorgen het systeem een optimale thermische isolatie (U-waarde: 1,4). Zo bespaart u flink op stook- of koelkosten.

Ecologische en economische oplossing goed voor mens en planeet

Door kunstlicht uit te schakelen en te vervangen door daglicht kunnen bedrijven en publieke instellingen met dit type lichtkoepel veel efficiënter omgaan met het energieverbruik. Dankzij het daglicht worden werkplekken ook een stuk gezonder. De LightCatcher van EcoNation biedt maximale bescherming. De lichtkoepels laten het daglicht binnen, maar houden de koude, warmte en UV buiten en sluiten zelfs stormschade uit. De impactvrije koepel heeft maar liefst vier UV-beschermingslagen en hevige hagelinslag laat geen enkel spoor na.
Interesse? Contacteer ons nu en wij helpen u graag verder