Kies voor inbraakveilige lichtkoepels

Ook voor lichtkoepels primeert veiligheid

U kent ze wel, de traditionele lichtstraten en lichtkoepels die na enkele jaren barsten en gaten vertonen. De transparante lichtplaten zijn na enkele jaren zodanig zwak dat je er zo doorheen trapt. Koepels met veiligheidsroosters worden dan weer afgeraden omdat ze niet valbestendig zijn. Veiligheid primeert. Niet alleen om inbraken te vermijden maar ook om op een veilige manier het onderhoud van de koepels te garanderen.

De LightCatcher is een slimme inbraakveilige lichtkoepel

De LightCatcher van EcoNation is een polycarbonaat lichtkoepel met sterk isolerende werking waarin een spiegel wordt geïntegreerd die zich via een sensor steeds richt naar het optimale lichtpunt. De spiegel vangt het daglicht op en dat licht wordt naar binnen gereflecteerd, gefilterd en versterkt in een lichtschacht, waarna het netjes in het gebouw verspreid wordt. Een geïntegreerd zonnepaneeltje zorgt ervoor dat de spiegels volstrekt autonoom meedraaien met de zon, zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Het resultaat: gemiddeld tien uur per dag kan het kunstlicht uit en brengt de LightCatcher intens en aangenaam daglicht binnen.

LightCatchers van Econation zijn volledig inbraakveilige lichtkoepels

LightCatchers van Econation zijn volledig inbraakveilige lichtkoepels. Het polycarbonaat maakt hen ijzersterk.

Groen licht voor veiligheid

Voor onze klanten primeert veiligheid. Daarom kozen ondermeer Umicore, Total, Schiphol Airport, Volvo, TVH, Lidl, Scania, Bosch voor de installatie van LightCatchers. Wat maakt de EcoNation inbraakveilige lichtkoepels zo Uniek? Wel, de buitenkoepel is robuust en impactvrij. De LightCatcher-koepel, gemaakt van polycarbonaat, is nagenoeg onbreekbaar. Zelfs met een voorhamer krijg je de koepel niet stuk. De LightCatcher wordt inbraakveilig gemonteerd met anti-inbraakschroeven. Eens geplaatst, gaat de koepel nooit meer open.

De LightCatcher laat immens veel licht door, maar het is onmogelijk om van op het dak binnen te kijken. Daar zorgen de prismatische lenzen voor. Die geven een potentiële dief geen inkijk: zo is het onmogelijk om van op het dak te zien of er waardevolle zaken liggen opgeslagen in uw gebouw. De LightCatcher is ook brandveilig: de koepel ressorteert in klasse B1 volgens DIN4102.

LightCatcher biedt nog meer beschermende eigenschappen

De LightCatcher-buitenkoepel beschermt tegen storm, hagelinslag, vergeling en vervuiling. Dankzij zijn bolle vorm, blijven vuiltjes niet liggen. Een regenbui houdt de LightCatcher quasi vanzelf proper. Zijn design zorgt er eveneens voor dat de LightCatcher akoestisch isoleert: er is geen vervelend getik van regendruppels. De LightCatcher komt met alle nodige certificaten en werd na onafhankelijk onderzoek bekroond als ‘Best Beschikbare Technologie’: dat geeft u de garantie van meest efficiënt daglichtsysteem op de Europese markt. De LightCatcher is zelflerend en zelfregulerend. Eens geplaatst, hoeft hij nooit meer open. Het onderhoud is beperkt tot een jaarlijkse dakinspectie.
Interesse? Contacteer ons nu en wij helpen u graag verder