Minister-President Kris Peeters bezoekt LightCatcher in Marokko

Terug naar overzicht

EcoNation - Kris Peeters bij LightCatcher in Marokko 01

Vlaams Minister-President Kris Peeters bezocht vorige week, in het kader van een economische missie georganiseerd door FIT? een pilootproject van EcoNation bij Aluminium Du Maroc in Tanger, Marokko. De Minister-President kreeg een rondleiding in de fabriek van het beursgenoteerd gebouw en kreeg een demonstratie van de LightCatcher-technologie. Net zoals Belgisch Eerste Minister Elio Di Rupo eerder dit jaar deed tijdens een bedrijfsbezoek in Gent, testte ook Kris Peeters de stevigheid van de LightCatcher-koepel door er zo hard mogelijk met een hamer op te slaan. Onbreekbaar, natuurlijk.

EcoNation ondertekende in aanwezigheid van de Minister-President twee contracten (één met Aluminium Du Maroc voor de integratie van de LightCatcher-technologie over de hele plant en één met Gemtech, specialist energie-efficiëntie in Marokko).

Minister-President Peeters twitterde na afloop dat hij onder de indruk was van de LightCatcher, die hij “Vlaamse innovatie op zijn best” noemde.

EcoNation heeft een dochteronderneming in Marokko (EcoNation Maroc) die zich inzet op energie efficiëntie en hernieuwbare energie in deze markt.

 

Meer foto’s van het bezoek van de Minister-President hieronder.

 

EcoNation - Kris Peeters bij LightCatcher in Marokko 02

 

 

Op foto: Minister-President Kris Peeters monstert de LightCatcher-technologie

 

 

 

EcoNation - Kris Peeters bij LightCatcher in Marokko 03

 

Op foto: EcoNation ondertekent in aanwezigheid van Minister-President Kris Peeters een contract met Jawad Sqalli, PDG van Aluminium Du Maroc.

Terug naar overzicht

Comments are closed.