Ook daglicht is duurzame technologie

Bedrijven en organisaties willen duurzame oplossing voor efficiënt daglicht in gebouwen

Slimme daglichttechnologie is een nog vrije jonge duurzame technologie die enerzijds bedrijven de mogelijkheid biedt om flink te besparen op stroom, koel –en stookkosten en anderzijds zorgt voor een sterk verbeterde lichtkwaliteit van de werkomgeving. Een innovatief voorbeeld hiervan is de LightCatcher van het Vlaamse bedrijf EcoNation dat recent in Lyon tijdens de European Business Awards for the Environment en op de Klimaattop in Lima (2014) tijdens de Lighthouse Activity Awards van United Nations prestigieuze eco-prijzen wegkaapte.

Met zonnespiegels tot 3.650 uur lichtstroom per jaar besparen

De LightCatcher is een polycarbonaat lichtkoepel met sterk isolerende werking waarin een spiegel wordt geïntegreerd die zich via een sensor steeds richt naar het optimale lichtpunt. De spiegel vangt het daglicht op en dat licht wordt naar binnen gereflecteerd, gefilterd en versterkt in een lichtschacht, waarna het netjes in het gebouw verspreid wordt. Een geïntegreerd zonnepaneeltje zorgt ervoor dat de spiegels volstrekt autonoom meedraaien met de zon, zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Het resultaat: gemiddeld tien uur per dag kan het kunstlicht uit en brengt de LightCatcher intens en aangenaam daglicht binnen. Deze duurzame innovatie werd gerealiseerd in samenwerking met de Universiteit van Gent. Samen met EcoNation wordt er intensief verder gewerkt aan nieuwe, duurzame ontwikkelingen.

Heel wat grote bedrijven kiezen reeds voor duurzame daglicht technologie

Bedrijven kunnen met de LightCatcher heel wat energie en CO2 uitstoot besparen, het is hét ecologische en economische alternatief voor de klassieke lichtkoepel, lichtstraten en de klassieke kunstverlichting. Bedrijven zoals Lidl, BioPlanet, Total, Samsonite, Sita en Umicore kozen bewust voor onze duurzame technologie.

Interesse? Contacteer ons nu en wij helpen u graag verder