Relighting levert kostenbesparing én gezondere werkplek

Bedrijven en publieke instellingen zetten volop in op relighting programma’s

Bedrijven en instellingen onderschatten vaak hoeveel energie er gaat naar verlichting. Daarnaast beschikken ze nog te vaak over oude verlichtingsinstallaties die niet meer voldoen aan de nieuwe Europese normen inzake werkplekverlichting. Die stelt dat lichtcomfort de voorwaarde creëert voor een stimulerende arbeidsomgeving, waar productiviteit, veiligheid en welzijn van werknemers samengaan. Daarenboven verbiedt Europa vanaf april 2015 het gebruik van kwikdamplampen.

Voldoende redenen om de bestaande verlichtingsinstallatie aan een grondige analyse te onderwerpen en eventueel over te gaan tot een relighting of renovatie van de lichtinstallatie. De overheid steunt relighting projecten met premies tot 20.000 euro. Info vindt u bij de netbeheerder.

EcoNation biedt duurzame en kostenbesparende relighting programma’s

EcoNation is een Belgisch bedrijf dat actief is in slimme daglichttechnologie. De onderneming biedt een economisch en ecologisch alternatief voor de klassieke lichtkoepels, lichtstraten én kunstlicht in gebouwen. EcoNation ontwikkelde de ‘LightCatcher’, een thermische lichtkoepel met roterende spiegel die het daglicht maximaal opvangt en diffuus naar binnen reflecteert. EcoNation heeft reeds projecten gerealiseerd bij belangrijke klanten zoals Umicore, Total, Schiphol Airport, Volvo, TVH, Lidl, Scania, Bosch en vele andere KMO’s.

Relighting met LightCatcher levert fikse kostenbesparing en meer aangenaam licht.

De LightCatcher levert aangenaam daglicht met hoge lichtefficiëntie en zorgt voor een belangrijke kostenbesparing, zo kan op jaarbasis het kunstlicht met gemiddeld 3.650 uren uitgeschakeld worden.De LightCatcher geeft ook meer licht: vanuit zeer compacte openingen (gemiddeld 1 tot 3 procent van het dak) wordt 100% van de vloer verlicht. Dat licht wordt heel diffuus verspreid en zo wordt optimaal gebruik gemaakt van het binnenvallend daglicht. Zo krijgt u maximaal gratis licht op een hoge lichtsterkte: 200 lux voor magazijnen, 400 lux voor kantooromgevingen. De LightCatcher schakelt ook automatisch het kunstlicht uit. Dankzij geïntegreerde lichtsturing, rechtstreeks vanuit de sensorentechnologie van de LightCatcher, verzekert u zich van gegarandeerde energiebesparing.

 

Relighting ter vervanging van bestaande kwikdamplampen.

Per 13 april 2015 verdwijnen kwikdamplampen definitief van de markt. EcoNation biedt een oplossing die bestaat uit een combinatie van nieuwe verlichting en de inzet van LightCatchers.
EcoNation vervangt uw hele verlichtingsinstallatie door nieuwe armaturen (op basis van LED of T5) en plaatst ook LightCatchers die maximaal daglicht brengen. EcoNation draagt de hele investering en monitort de energiebesparing in uw gebouw. De investering wordt terugbetaald op basis van (een deel van) de energiebesparing die gerealiseerd wordt.

Interesse?

Contacteer ons nu en wij helpen u graag verder