Richtlijnen voor onderhoud

De onderhoudsvoorschriften van de LightCatcher zijn minimaal. De LightCatcher is zelfreinigend, maar we raden aan één keer per jaar uw dak preventief te inspecteren op eventuele onregelmatigheden, met name opstapeling van bladeren of mosaangroei. Jaarlijks ook de bevestigingen en de dichtingsband controleren. Bij blootstelling aan extreme weersomstandigheden raden we een bijkomende preventieve controle aan.

Let er op de koepels niet te reinigen, te behandelen of in aanraking te brengen met producten die niet geschikt zijn voor polycarbonaat, zoals silicone, houtbeschermers, lijmen, niet-geschikte dichtingsbanden, chemische dampen, verdunners, enzovoort.

Reinigen doet u met water en een zachte spons.
Geen agressieve zeep gebruiken. Geen schuurmiddel gebruiken. Steeds grondig afspoelen. Drogen met zeem.
Teerplekken enkel met terpentijn behandelen en overvloedig met water afspoelen.

Raadgevingen

  • Stel de elektronica en de motor nooit bloot aan vochtigheid.
  • Stel de LightCatcher niet veelvuldig bloot aan extreme temperaturen. De LightCatcher is bestand tegen temperaturen tussen -20 en +85 graden Celsius.
  • Open zelf nooit de koepel eens de LightCatcher geïnstalleerd is. Bij beschadiging dient deze hersteld te worden door een deskundige servicedienst. Probeer nooit zelf herstellingen uit te voeren. Neem voor reparatie en herstellingen steeds contact op met EcoNation of uw verdeler.
  • Verplaats of demonteer de LightCatcher niet eens die op het dak geïnstalleerd is. Niet alleen vervalt op die manier immers de garantie, maar de LightCatcher is er ook niet voor ontwikkeld. Het houdt van een vaste plek.
  • De LightCatcher past zich aan aan zijn omgeving, detecteert wijzigingen en speelt daar op in door steeds een optimale lichtinval te genereren, maar toch raden we aan om de LightCatcher niet net naast een muur of andere constructie te plaatsen die schaduw op het product werpt, of anderzijds geen constructie net naast de LightCatcher te installeren.