1. Veiligheid: Safety First!

U kent ze wel, de traditionele lichtstraten die na enkele jaren barsten en gaten vertonen. De transparante lichtplaten waar je zo doorheen trapt. De koepels waar veiligheidsroosters aangebracht moeten worden omdat ze niet valbestendig zijn. Stuur maar eens mensen op zo’n dak voor onderhoudswerken. Levensgevaarlijk is het.

Voor onze klanten primeert veiligheid. Onder andere daarom kozen Total en Sita voor LightCatchers. De buitenkoepel is robuust en impactvrij. De LightCatcher-koepel, gemaakt van polycarbonaat, is nagenoeg onbreekbaar. Zelfs met een voorhamer krijg je de koepel niet stuk. Dat ondervond ook Belgisch Eerste Minister Elio Di Rupo toen hij bij EcoNation op bedrijfsbezoek kwam.

De LightCatcher is, indien de klant dit wenst, inbraakveilig gemonteerd. Eens geplaatst, gaat de koepel nooit meer open.
De LightCatcher laat immens veel licht door, maar het is onmogelijk om van op het dak binnen te kijken. Daar zorgen de prismatische lenzen voor. Die geven een potentiële dief geen inkijk: zo is het onmogelijk om van op het dak te zien of er waardevolle zaken liggen opgeslagen in uw gebouw.

De LightCatcher is ook brandveilig: de koepel ressorteert in klasse B1 volgens DIN4102.