Subsidies voor lichtkoepels

De slimme lichtkoepel van Econation komt in aanmerking voor subsidies

EcoNation ontwikkelde de LightCatcher in samenwerking met de Universiteit van Gent (Worldwide Patent). Als enige lichtkoepel voldoet de LightCatcher vandaag aan alle vereisten van ‘Best Beschikbare Technologie’. Dat betekent dat de LightCatcher de strengste Europese normen overstijgt wat betreft lichtefficiëntie, lichtdiffusie, thermische isolatie en milieuvriendelijke productie.

Subsidies slimme lichtkoepel

Als enige lichtkoepel komt de LightCatcher vandaag in aanmerking voor subsidies. Die zijn per regio en land verschillend. In sommige landen bedragen de subsidies 18 tot zelfs 50% van de factuur. Maar ook zonder subsidies voor onze lichtkoepels is deze technologie superefficiënt. Met een gemiddelde terugverdienperiode van twee tot vier jaar – en vaak zelfs minder – ligt het rendement van de LightCatcher bijzonder hoog. Wenst u meer info over mogelijke subsidies voor uw project?
Contacteer ons nu en wij helpen u graag verder

Financieel model als aanvulling bij slimme daglichtoplossing

EcoNation ontwikkelde ook een financieel model waarbij het zelf investeert in gegarandeerde energiebesparingen voor zijn klanten. Het model steunt niet op subsidies. Het is gebaseerd op efficiënte daglichttechnologie in combinatie met monitoringtechnologie. Van de ‘gemeten’ besparing die de investering oplevert rekent EcoNation slechts een deeltje door aan de klant. Het andere deel van de besparing gaat vanaf dag één integraal naar de klant, die dus ook niet hoeft te investeren in de LightCatcher. Dit model wordt ook toegepast ter vervanging van kwikdamplampen die vanaf april 2015 definitief van de markt verdwijnen.

Voor meer informatie over dit financieel model kunt u ons ook hier contacteren.