Subsidies


U schaft LightCatchers aan? Dat betekent dat u investeert in groene oplossingen en dat apprecieert de overheid.

Uw LightCatcher-investering komt dan ook in aanmerking voor subsidies, zeker nu de LightCatcher erkend is als ‘Best Beschikbare Technologie’, de garantie van meest efficiënt daglichtsysteem in Europa.

Het subsidiebeleid is vaak een ingewikkeld kluwen van regels en berekeningen. EcoNation maakt u graag wegwijs en staat u bij tijdens de aanvraag van uw subsidies: wij maken de documenten voor u klaar, doen de berekeningen en begeleiden u bij elke stap. U heeft er verder geen omzien naar.

Op hoeveel subsidies heeft u recht? Dat verschilt van land tot land. Enkele indicaties:

  • In Vlaanderen (België) heeft u onder de nieuwe regeling (vanaf 15 december 2012) recht op zo’n 40% subsidies indien u een KMO bent (een combinatie van Ecologiepremie, REG-premies en een verhoogde investeringsaftrek). Voor publieke gebouwen loopt de overheidssteun op tot 70% (onder de vorm van REG-premies en Samenwerkingsovereenkomst).
  • In Brussel en Wallonië (België) is de tussenkomst op heden beperkt tot 4,6% netto subsidie (onder de vorm van een verhoogde investeringsaftrek van 13,5%).
  • In Nederland bedraagt de tussenkomst van de overheid ongeveer 18% op de totale factuur (combinatie van EIA- en KIA-maatregel).

Contacteer ons voor meer info of voor advies op maat: stuur een mailtje naar info@econation.be