Voor woningen is er de Velux lichtkoepel of lichttunnel

Velux biedt een zeer ruim assortiment aan daglichtoplossingen voor particuliere woningen

Velux is een internationaal bekende speler en biedt heel wat daglichtoplossingen voor particuliere woningen zoals dakramen, lichtkoepels en lichtstraten. Ze bieden ook een zogenaamde daglichtspot of lichtbuizen aan. Deze spot brengt daglicht in de woning op plaatsen waar het minder evident is om via klassieke raampartijen daglicht binnen te brengen. De lichtsterkte van de daglichtspot van Velux is sterk afhankelijk van het weer (bewolkt, zonnig), de richting van het zonlicht, oriëntatie van de spot ten opzichte van de zon en de lengte van de buis die de verbinding maakt van het dak naar de binnenruimte.

Er bestaat ook een efficiëntere lichtkoepel die met spiegels daglicht produceert

De LightCatcher van EcoNation is een polycarbonaat lichtkoepel met sterk isolerende werking waarin een spiegel wordt geïntegreerd die zich via een sensor steeds richt naar het optimale lichtpunt. Vaak is dat de zon, geregeld ook een ander punt wanneer de zon achter wolken of obstakels bedekt is. De spiegel vangt het daglicht op en dat licht wordt naar binnen gereflecteerd, gefilterd en versterkt in een lichtschacht, waarna het netjes in het gebouw verspreid wordt. Een geïntegreerd zonnepaneeltje zorgt ervoor dat de spiegels volstrekt autonoom meedraaien met de zon, zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Het resultaat: gemiddeld tien uur per dag kan het kunstlicht uit en brengt de LightCatcher intens en aangenaam daglicht binnen.

Gegarandeerde lichtsterkte met de LightCatcher

De lichtsterkte van een gebouw wordt uitgedrukt in een luxwaarde. Dit is de intensiteit van het licht. De LightCatcher heeft veel minder last van een variërende lichtsterkte zoals dit het geval is bij de Velux daglichtspot. Dankzij de roterende spiegels in de lichtkoepel wordt ook bij laaghangende zon en zelfs bij bewolking maximaal daglicht gegenereerd. De LightCatcher levert daglicht met hoge lichtefficiëntie en zorgt voor een belangrijke kostenbesparing, zo kan op jaarbasis het kunstlicht met gemiddeld 3.650 uren uitgeschakeld worden. De LightCatcher geeft meer licht: vanuit zeer compacte openingen (gemiddeld 1 tot 3 procent van het dak) wordt 100% van de vloer verlicht. Een dakopening van 1,6m² geeft dankzij de LightCatcher licht in overvloed aan een zone van liefst 60 tot zelfs 120m² op de vloer. Dat licht wordt heel diffuus verspreid en zo wordt optimaal gebruik gemaakt van het binnenvallend daglicht. Zo krijgt u maximaal gratis licht op een hoge lichtsterkte: 200 lux voor magazijnen, 400 lux voor kantooromgevingen.

Interesse? Contacteer ons nu en wij helpen u graag verder