Wat is/doet een LightCatcher?

Wat is een LightCatcher?

De LightCatcher brengt dankzij een ingenieus spiegel- en technologiesysteem meer daglicht in uw gebouwen.
Zo is het een ecologisch en economisch alternatief voor lichtstraten of traditionele koepels:
de LightCatcher brengt groene energie, veel licht en roept temperatuurschommelingen een halt toe.

De basiswerking

De basiswerking van de LightCatcher is heel eenvoudig. In een polycarbonaat lichtkoepel wordt een spiegel geïntegreerd die zich richt naar het optimale lichtpunt: vaak is dat de zon, geregeld ook een ander punt wanneer de zon achter wolken of obstakels bedekt is. De spiegel vangt het daglicht op en dat licht wordt naar binnen gereflecteerd, gefilterd en versterkt in een lichtschacht, waarna het netjes in het gebouw verspreid wordt.
Het resultaat: gemiddeld tien uur per dag kan het kunstlicht uit nu de LightCatcher intens en aangenaam daglicht binnenbrengt. Een dakopening van 1,6m² geeft dankzij de LightCatcher licht in overvloed aan een zone van liefst 60 tot zelfs 120m² op de vloer.

Dat gebeurt helemaal gratis. De LightCatcher-spiegel wordt aangestuurd door een gepatenteerde sensorentechnologie die telkens het optimale lichtpunt opzoekt, en die technologie verbruikt geen cent energie: een geïntegreerd zonnepaneeltje zorgt ervoor dat de LightCatcher volstrekt autonoom werkt, zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. En zo haalt de LightCatcher met een bijzonder kleine dakopening een maximum aan daglicht binnen in een gebouw (met nameBeste Beschikbare Technologie

EcoNation ontwikkelde de LightCatcher in samenwerking met de Universiteit van Gent (Worldwide Patent). Als enige lichtkoepel voldoet de LightCatcher vandaag aan alle vereisten van ‘Best Beschikbare Technologie’. Dat betekent dat de LightCatcher de strengste Europese normen overstijgt wat betreft lichtefficiëntie, lichtdiffusie, thermische isolatie en milieuvriendelijke productie (de CO2-afdruk van een LightCatcher is liefst 6,6 keer kleiner dan die van traditionele lichtkoepels: minder materiaal voor meer licht).

Subsidies

Als enige lichtkoepel komt de LightCatcher vandaag dan ook in aanmerking voor subsidies. Die zijn per regio en land verschillend. In sommige landen bedragen de subsidies 18 tot zelfs 50% van de factuur. Maar ook zonder subsidies is onze technologie superefficiënt.
Met een gemiddelde terugverdienperiode van twee tot vier jaar – en vaak zelfs minder – ligt het rendement van onze LightCatcher bijzonder hoog.

Op deze site ontdekt u meer info. U komt te weten wat onze klanten denken en welke referenties de LightCatcher heeft. U krijgt uitleg over de gebruikte technologie. En we brengen alle energieopbrengsten in kaart.
Denkt u dat onze LightCatcher iets kan betekenen voor uw project of uw gebouwen?
Misschien kunnen we een energiestudie op maat van uw project maken, of wenst u een lichtberekening, of heeft u gewoon een technische vraag?
>> Contacteer ons.