Zo zit het bij uw collega’s / concurrenten…

U heeft een dakoppervlakte van minstens 5.000m²? Contacteer ons voor een voorstel op maat.
We vertellen u graag hoeveel euro’s en kWh u bespaart via de LightCatcher Light Energy.
Of laat u hieronder al even verleiden door bedrijven die u voorgingen.

Een greep uit enkele recente situaties:

Productiegebouw in Nederland. Op een oppervlakte van 10.000m², die vijf dagen op zeven verlicht werd met nieuwe T5-armaturen, slaagden we er in om het licht te doven gedurende 85% van alle gebruiksuren. De jaarlijkse energiebesparing bedraagt bijna 350.000 kWh. De ecologische voetafdruk van de klant verkleint met 265 ton reductie van CO2 per jaar. EcoNation droeg de hele investering. De besparing voor de klant: ruim € 200.000 na tien jaar en meer dan 1 miljoen euro gespreid over twintig jaar. Gedurende al die jaren wordt het gebouw verlicht tegen een vaste prijs. De klant is beschermd tegen de jaarlijkse prijsstijgingen van z’n energieleverancier.


Rekkenhal in België. Een grote hal van 35.000m², vijf dagen op zeven verlicht, waar LightCatchers netjes verspreid over de gangen ingepland zijn vanaf ontwerpfase. De klant investeert geen cent. Zijn jaarlijkse besparing nu de LightCatchers tot 92% van de nodige lichttoevoer leveren (aan een minimale lichtintensiteit van 200 lux): bijna 600.000 kWh per jaar! De klant bespaart vanaf de eerste dag, goed voor een gemiddelde besparing van bijna € 3.000. Na tien jaar zijn die besparingen opgelopen tot meer dan € 275.000? Na twintig jaar bedraagt de besparing liefst 1,3 miljoen euro. Dat is 1,3 miljoen euro die de klant anders gegarandeerd aan zijn energieleverancier had moeten betalen. EcoNation garandeert het rendement voor de hele looptijd van de LightCatcher Light Energy-overeenkomst.


Fabriek + magazijnen in Marokko. Fabrieks- en magazijnruimte voor liefst 150.000m² kwam in aanmerking voor een LightCatcher Light Energy-voorstel. De ruimten werden reeds energiezuinig verlicht (met hoogfrequente T5-verlichting), maar de jaarlijkse energiebesparing via LightCatchers is enorm: liefst 4 miljoen kWh! Ook hier diende de klant niets te investeren. EcoNation nam de hele operatie en investering op zich. En de klant? Die zal na tien jaar 1,8 miljoen euro bespaard hebben, en doet daar in de volgende vijf jaar nog eens 3,8 miljoen euro bovenop.


Opslagplaats in België.
Het betreft loodsen met een totale vloeroppervlakte van 15.000m². De verlichting werd de jongste vijftien jaar niet aangepast: er hangen nog steeds oude, energieverslindende TL-lampen. De LightCatchers dringen het energieverbruik terug van 450.000 tot minder dan 60.000 kWh. De klant hoeft daarvoor helemaal niets te doen. Zijn LightCatcher Light Energy-overeenkomst garandeert hem een onmiddellijke besparing (en een jaarlijkse CO2-reductie van liefst 300 ton!). Na twaalf jaar loopt die op tot € 300.000, na vijftien jaar zelfs tot bijna € 600.000!