top of page

Relighting

Wat is een relighting?

 

Bij een relighting wordt de oude energieverslindende armaturen vervangen door nieuwe zeer efficiënte LED-verlichting. Hierdoor wordt er bespaard op een elektriciteitsfactuur, onderhoudskosten en draagt u mee zorg voor het milieu. De overheid ondersteunt deze ecologische investeringen waardoor u aanspraak maakt op verschillende subsidies en premies. 

Klantenservice

1. Afspraak bij de klant

Alles begint met een afspraak in uw bedrijf. Een EcoNation-vertegenwoordiger komt langs om de huidige verlichting te analyseren en uw wensen te bespreken. De vertegenwoordiger bezorgt deze aan de licht-ingenieur, die voor u een kwalitatief voorstel zal uitwerken.

2. Lichtstudie

De lichtingenieur maakt besparingscalculatie en een lichtstudie op voor uw gebouw. De focus wordt steeds gelegd op een ideale lichtspreiding en een zo laag mogelijk investering. Dit bereiken we door de led-verlichting te combineren met bewegingssensoren en/of lichtsensoren. Zo kan u extra besparen op uw verbruik. Daarnaast wordt de armaturen ingetekend rekening houdende met de installatiekost.

Door de combinatie van de theoretische en praktische aspecten, kunnen we u een interessante offerte aanbieden.

3. Uitvoering

Relighting gebeurt steeds door bekwame installateurs, waarbij ze een nette en veilige manier uw nieuwe verlichting installaren.

 

Voordelen LED-verlichting

1. Energiezuinig

LED-verlichting is de meest efficiënte verlichting die momenteel op de markt is. LED's hebben een zeer grote lichtopbrengst in verhouding met de energie die ze gebruiken. Door over te schakelen op LED-verlichting kunnen besparingen van tot 90% gerealiseerd worden.

2. Duurzaam

LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan de traditionele verlichting. De branduren van LED-verlichting lopen op tot 50,000 uren. De langere levensduur zorgt ervoor de LED-verlichting minder snel vervangen moet worden. Door de duurzaamheid wordt ook een besparing gegeneerd ten opzichte van traditionele verlichting. 

3. Snelle reactietijd

LED-verlichting heeft een snelle reactietijd, waardoor ze direct op volle sterkte werken. Dit zorgt ervoor dat LED-verlichting ideaal is om te  gebruiken in combinatie met bewegingsmelders en/of lichtsensoren. Zo wordt er nog eens extra bespaard.

Het veelvuldig schakelen van LED-verlichting zal geen invloed hebben op de levensduur, wat bij de klassieke tl-verlichting wel het geval is.

4. Subsidies

Bedrijven die investeren in rationeel energiegebruik of groene energie, kunnen immers subsidies, premies, steun of advies krijgen van verschillende instanties. Door te investeren in LED-verlichting kunnen er subsidies bekomen worden van de overheid en bij relightings ook bij de netbeheerder. 

 

bottom of page