2. Thermische isolatie: wel licht, geen warmte

Traditionele lichtstraten? Veel licht haal je binnen, da’s juist, maar nog meer warmte. En zo ligt ons land vol met lichtstraten die in de zomer dichtgekalkt worden. Daar heb je niet veel aan.

De LightCatcher blokkeert temperatuurschommelingen en zo kan de verwarming lager in de winter, of moet u ’s zomers minder hard koelen. De LightCatcher heeft immers niet alleen heel compacte dakopeningen (gemiddeld 1,69m², dus minder opening voor meer licht), maar dankzij stilstaande luchtlagen isoleert het ook optimaal: de LightCatcher heeft een luchtdichte kamer in de koepel, daaronder een luchtdichte kamer in de schacht en die twee lagen, gebaseerd op stilstaande lucht, bezorgen het systeem een optimale thermische isolatie. Zo bespaart u ook nog eens op stook- of koelkosten.

Ondermeer om die reden maakte Total in zijn fabriek in Ertvelde alle lichtstraten dicht (circa 1.000m²) en plaatste LightCatchers: meer licht maar geen hinderlijke warmte meer. De Atea-groep in Breda (Nederland) plaatste LightCatchers en heeft sindsdien geen ventilatoren meer nodig in de zomer. Sporthal De Witte Molen in Sint-Niklaas verving de traditionele lichtkoepels door LightCatchers en sindsdien is het in de zomer 8 tot 10 graden koeler.

Daglicht zonder die vreselijke temperatuurschommelingen: het bestààt!